За несменяемия  държавник на Русия Владимир Путин  датата  14 март 

...
За несменяемия  държавник на Русия Владимир Путин  датата  14 март 
Коментари Харесай

На тази дата Путин става президент на Русия за втори път

За несменяемия  общественик на Русия Владимир Путин  датата  14 март  2004 г.  е  знаменателна. На този ден  той е определен наново за президент.  Днес, 14 години по-късно, социолозите предвиждат, че на 18 март за някогашния офицер от  КГБ ще гласоподават близо 70 % от гласоподавателите.

 Според политолозите рейтингът на Путин леко пада, само че успеха му още веднъж ще е безапелационна, откакто мощните съперници не бяха позволени за присъединяване във вота. И макар милитаристки настроеното ръководство, при което от самото начало, без да се спре, Русия води войни, в това число и с Украйна - най-близкото на съветския народ население. 

Това ще бъде четвърти мандат на  Путин, който от 1999 година приятелски си дели с  Дмитрий Медведев креслата на президент и министър-председател. Четири мандата значат четвърт век съвсем властническа и неограничена  власт.

Този невиждан проблем в изискванията на народна власт, в случай че въобще я има в Русия в дословния  смисъл на  това разбиране, предизвика  иронични мнения, че  следващата  стъпка ще е смяна на Конституцията  по сходство на Китай, т.е.  пожизнен президентски пост. 

Настоящият и  предстоящ президент на Русия изрично отхвърля, че няма да следва образеца на Си Цзипин, по чиято команда Общокитайското заседание отмени  ограниченията  от два поредни мандата, заложени в конституцията на комунистическата страна.  В Китай мандатите са петгодишни, в Русия - шест.

Както  в Китай, в конституцията на Руската федерация  също е записано, че президентският пост не може да се заема два следващи мандата.  Опозиционно настроените съветски политолози  припомнят, че  през 2011 година,  преди третия мандат на Путин,  конституцията беше подложена на  лека " пластична интервенция "  и с помощта на „ байпас “  Владимир Владимирович  получи, нагледно казано, пожизнено право да управлява  страната.  Няма никакви подозрения, че на изборите в неделя  носителят на осми дан по джудо ще пребори с лекост осемте си  съперници. Те ще си поделят останалите към 30 % от гласовете.

Путин е правист,  дипломирал се през 1975 година в  Ленинградския държавен университет. Веднага след това  стартира работа в  Комитета за държавна сигурност (КГБ), а през 1985 година е изпратен към този момент като полковник на  КГБ в Германска демократична република. Пет години по-късно става консултант по задграничните вложения на кмета Анатолий Собчак и  негов заместител.  Напуска Комитет за Държавна сигурност (на СССР) след опита за прелом през август 1991 година

След 1996 година се реалокира в Москва. Възходът му е стремителен - единствено  след една година е назначен  за зам.-директор на администрацията на президента Борис Елцин, а  след още една   - за  директор на Федералната работа за сигурност на Русия. През март 1999 година става секретар на Съвета за сигурност на Русия, а през август - министър-председател на Русия. От декември същата година извършва длъжността президент на Русия. През 2000 година е определен за първи път за държавен глава. 

По всичко проличава - пожизнено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР